Permanente Make-up

PERMANENTE MAKE-UP

Permanente Make-up is de ideale manier om wenkbrauwen, eyeliner of lippen altijd perfect bijgewerkt te hebben. Bijkleuren met een potlood is niet meer nodig. Gedurende een periode van 1-3 jaar (na een eerste behandeling), zijn je wenkbrauwen, eyeliner of lippen verzorgd en elegant, dus ook in zwembad of sauna en aan zee of op het strand.

Veel gestelde vragen 


Hoe werkt permanente make-up?

Met een flinterdunne naald wordt pigment vlak onder de huid aangebracht. Anders dan bij een tatoeage gaat het hier om pigmentatie in het bovenste laagje van de huid. Dit betekent dat de kleur na verloop van tijd afzwakt. Het proces van natuurlijke huidvernieuwing gaat natuurlijk gewoon door. Gemiddeld zit een Permanente Make-up voor de wenkbrauwen 1 tot 3 jaren een eyeliner 1 tot 5 jaar of zelfs nog langer.Doet het pijn?

Permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar we proberen de gevoeligheid tot een minimum te beperken. De pijngrens van ieder persoon is verschillend, echter ervaart 90% van de personen, een behandeling eerder als 'lastig' dan pijnlijk.Moet ik zelf de kleur uitzoeken?

Nee, als specialiste breng ik advies uit en vertel ik je over de diverse kleuren en hun uitwerking op verschillende soorten huid- en haartypen. Samen bekijken we dan wat de klant verwacht van het gewenste effect.


Hoe lang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voorgesprek, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2uur.Is er speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van Permanente Make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Na de behandeling krijg je van mij een speciale crème mee naar huis, waarmee je het behandelde deel moet insmeren. De huid zal wat gespannen aanvoelen de eerste dagen en er kan een lichte zwelling ontstaan. De crème zorgt voor een betere genezing.Graag benadruk ik hier nogmaals de absolute “don’ts” vlak voor of na een behandeling:

Twee dagen lang mag het behandelde deel niet met water in aanraking komen. Ook zonnebank/UV-licht, sauna/zwembad, make-up zijn verboden, voor een periode van +/- 2 weken (afhankelijk van jouw genezingsproces en van welk deel van je gezicht van PMU voorzien is).
Onderga dus nooit vlak voor een zonvakantie een PMU-behandeling (en ook niet voor cosmetische operaties in het gezicht), maar hou minstens een periode aan van 4 weken rust tussen behandeling en reis (of operatie).Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste 1/2 weken zal de pigmentatie enorm donker kleuren, door de 'korstjes' die hierop komen. Wanneer deze er volledig natuurlijk zijn afgevallen, kleurt de behandelde huid plots heel licht. Enkele dagen later zal dan het einderesultaat verschijnen.


Kleurintensiteit

Om tot een goed resultaat te komen, wordt de kleur aanmerkelijk donkerder ingezet om tot het gewenste eindresultaat te komen. Hou rekening met het feit dat bijvoorbeeld wenkbrauwen zichtbaar donkerder zijn gedurende de eerste dagen. Laat Permanente Make-up niet vlak voor een belangrijk feest of andere gelegenheden aanbrengen. Liever ruim van tevoren of naderhand.